Trykfilter til beskyttelse af hydrauliksystemer

Med Danmarks største filterlager har vi helt sikkert et trykfilter, du kan bruge.

Hvad er trykfiltrering

Indenfor hydraulik er oliekvaliteten af kritisk betydning. Når et hydrauliksystem er i drift, vil hydraulikolien blive forurenet over tid og dette vil påvirke den fysiske og kemiske sammensætning. Denne partikelforurening er oftest uopløselig. Da forureningen ikke kan opløses i olie eller andre væsker, kræver det et godt filtreringssystem, for at få det udskilt fra dine maskiner.

Forurening i olien findes i forskellige størrelser, oftest som partikler af mikroskopisk størrelse, der er usynlige for det menneskelige øje. Partiklerne måles derfor i mikrometer. En mikrometer (“μm” eller ‘‘mikron’’) er en tusindedel millimeter. Som mennesker kan vi registrere partikler ned til ca. 40 mikron, men de skadelige partikler i hydrauliske eller smøresystemer er oftest mindre end 40 mikron. Derfor er det nødvendigt at benytte effektive filtre. Trykfiltre er tilgængelige i varianter, der kan fjerne partikler helt ned til 3 mikron, men kan også leveres i andre finheder.

Det er ikke kun forurening fra olien, som kan påvirke dit hydrauliksystem. Der kan ligeledes komme skidt og partikler i systemet i forbindelse med installering af nye komponenter eller fra de omkringliggende miljøer som for eksempel luften, som maskinen arbejder i, der kan trænge ind gennem forskellige åbninger. Derudover kan temperaturændringer ligeledes påvirke det hydrauliske system og øge behovet for kontinuerlig filtrering.

Fordele ved trykfiltrering

Filtrering med trykfilter har en typisk filter-finhed mellem 3 og 25 μm og kan bruges til både at beskytte hele systemet, bestemte dele af systemet eller en enkelt komponent, hvis den anbringes lige efter pumpen.

Ved at benytte trykfiltre får du altså:

  • Effektiv og meget fin filtrering (ned til 3μm)
  • Længere levetid på olie og komponenter
  • Mulighed for duplexfilter (til døgndrift)

Hvis man ikke opretholder en effektiv filtrering med eksempelvis trykfilter til hydraulik, kan man risikere nedbrud på komponenter eller forringet systemeffektivitet, samt i sidste ende nedetid for dine maskiner og højere omkostninger til vedligehold.

Vælg det rette trykfilter

Når du skal finde det helt rigtige hydraulik-filter og vælge den rette filtreringsmetode til din maskine, er der mange ting at tage hensyn til, herunder i hvilket miljø netop jeres maskiner arbejder i og hvordan, de anvendes. Trykfilter findes både til lave og høje differenstryk afhængig af applikationen. Husk at der ikke er nogen pumpebeskyttelse ved brug af trykfilter, da filteret er monteret efter pumpen. Hos Filterteknik kan vi hjælpe jer med valget af filtre ud fra jeres forhold og maskiner og ligeledes rådgive om, om trykfiltrering vil være den bedste metode eller om den skal kombineres med andre typer filtrering.

Filterteknik har Danmarks største filterlager og her kan du se eksempler på nogle af de trykfiltre, som vi forhandler:

Filtration Group PI2030-057 og Filtration Group PI2030-118.

Derudover kan vi levere Trykfiltre fra Argo Hytos, MP Filtri og selvfølgelig vores eget brand Lekang.


Få hjælp til at finde det rigtige filter

Lad vores brancheeksperter hjælpe dig med eksempelvis:

  • At finde de rette filter til dine behov og maskinmål
  • Finde alle nødvendige tilhørende filterkomponenter
  • og meget mere

Du kan også ringe til os på: 56131072
(Åbningstider: Man-Tors kl. 08.00-16:00 og Fre kl. 08:00-15:30)

Bestil dine filtre digitalt

Når du er oprettet, kan du nemt og hurtigt vælge dit filterprodukt og bestille det. 

Med LFS kan du eksempelvis:

  • Finde de rette filtre ved at søge på maskine/anlæg, filternummer eller krydsreferencer
  • Oprette og tilpasse maskinlister, der giver samlet oversigt over filterforbrug pr. maskine
  • Se det fulde katalog og priser fra Filterteknik
  • Nem digital ordrehåndtering