Kampagnepriser på kølervæsker

Nu har vi kampagnepriser på kølervæsker!
Kontakt os for mere information og priser.

 

40 % af alle motorproblemer ved store dieselmotorer er direkte eller indirekte relateret til ukorrekt vedligeholdelse af kølesystemet. Typiske problemer forårsaget af utilstrækkelig vedligeholdelse af kølesystemet er:

 • Overophedning
 • Korrosion
 • Frost skader
 • Nedslidte stempelringe
 • Revner i stempler
 • Brændte ventiler

Man tror ikke, at disse problemer har en sammenhæng med kølesystemet, men ofte forholder det sig således, at problemerne er symptomer på ukorrekt vedligeholdelse.  Med den rette kølervæske af høj kvalitet kan du undgå en stor del af disse problemer.

Hvad er kølervæske?

Kølervæske består af tre bestanddele: Vand, Glykol og additiv. Disse tre bestanddele har hver deres funktion.
Vand har en kølende effekt.
Glykol er mest kendt til brug for frostbeskyttelse, men glykol øger også kogepunktet med 8 %.
Additiv er tilsætningsstoffer med beskyttende virkninger. Fleetguards kølervæske indeholder tilsætningsstoffer som beskytter mod:

 • Pitting
 • Vandpumpe kavitation
 • Mineral belægninger
 • Skumdannelse
 • Rust / korrosion
 • Kavitation og erosion
 • Ændringer i PH-værdier

2-Etylhexansyre (2EH-syre)

Mange OAT kølervæsker på markedet indeholder 2EH-syre. Denne syre er skadelig for blandt andet pakninger af silikone, slanger og andre gummidele. 2EH krymper elastomerer og gør dem stive og uelastiske. Fleetguards kølervæske indeholder ikke denne syre, men har de tilsætningsstoffer, der beskytter elastomererne.

Kølervæske året rundt

Kølervæske beskytter din motor mod frost, men da kølervæsken har flere beskyttende egenskaber, bør den anvendes hele året rundt. Hvis en motor kører hele året rundt uden påføring af kølervæske, kan der forekomme dyre skader som for eksempel nedslidte stempelringe, erosion og rustdannelse.

Hvilken kølervæske skal du vælge?

Mange tror, at farven afgør kvaliteten af kølervæsken, og at du skal bruge den farve som tidligere har været påført i motoren. Dette er ikke rigtigt. Farven afgør ikke kvaliteten, men er til for at adskille produkterne fra hinanden og bestemmes udelukkende af leverandøren. Fleetguards kølervæske kan bruges til enhver maskine, hvilket giver dig mulighed for at kunne anvende samme kølervæske til hele din maskinpark.

Dog er det vigtigt, når du udvælger din kølervæske at holde øje med, hvor god kølervæsken er til de forskellige køretøjer. Vælg en kølervæske som er godkendt til din motor i henhold til producenten og som opfylder de internationale kvalitetskrav til kølervæske.  Standardiseringsorganisationen ASTM (American, Society for Testing of Materials) betragtes som den vigtigste standard i verden, når det kommer til kølervæsker.

Fleetguards kølervæsker er godkendt til:

ASTM D-6210 til store køretøjer for eksempel til entreprenør og marine
ASTM D-4985 til store køretøjer ”Requiring SCA Pre-Charge” for eksempel til lastbiler og busser
ASTM D-3306 til lette køretøjer for eksempel til personbiler
CES 14603 – svarer til ASTM D6210 + indeholder ikke 2EH-syre

Bestilling

Ønsker du at bestille dette produkt, så kontakt vores kundeservice på tlf. 56 13 10 72 eller [email protected].

Læs mere om vores forskellige kølervæsker her.