Ren olie giver sikker drift

Hos Offergård Maskinstation er der, som så mange andre steder fokus på maskinomkostninger. Da ejeren af Offergård Maskinstation, Kristian Birkkjær blev præsenteret for ideen om at filtrere bagtøjsolien på sine traktorer bedre, var han meget lydhør.

Løsningen startede i første omgang på Kristians dengang brugte Case Puma 230 traktor. Kristian havde oplevet en del problemer med traktoren, der kunne henledes til forurenet olie, selvom der hyppigt blev udskiftet både filtre og olie på traktoren.

Løsningen var montering af en BPU 20 unit fra RMF på traktoren, hvilket resulterede i meget renere olie på kort tid, som derved sikrede en længere levetid på hans maskine.

Efter Kristian havde gjort sig denne erfaring på hans Case Puma 230 traktor, var holdningen hos ham klar – alle traktorer skulle have monteret en BPU 20 unit fra RMF.

Kristian udtaler: ”Det er en lille investering med stor effekt”, hvilket underbygges af driftsikkerheden på traktorene og de maskiner der bliver efterspændt. Kristian har nu ikke længere de samme udgifter til fejlsøgning og udskiftning af følsomme hydraulikkomponenter som før monteringen af bypass uniten.

I alt er der 9 anlæg i drift på den Vestjyske maskinstation beliggende tæt ved Struer.

Den simple opbygning af filteruniten gør, at det er nemt at montere på traktorens hydraulikanlæg.